Da izađu iz "stanja ludila": Erdogan pozvao Izrael da obstavi napade na Gazu

Turski lider je najavio skup podrške Palestincima na aerodromu "Ataturk" u Istanbulu

28.10.2023. 12:59
  • Podijeli:
recep tayyip erdogan reuters-650a9e6a8533a.webp Foto: Reuters

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je u danas Izrael da odmah izađe iz "stanja ludila" i obustavi napade na Pojas Gaze.

"U nastavku izraelskog bombardovanja Gaze, koje je intenzivirano sinoć, ponovo su ciljane žene, djeca i nevini civili, što pogoršava humanitarnu krizu. Izrael mora odmah da izađe iz ovog stanja ludila i obustavi svoje napade", saopštio je Erdogan na mreži "Iks".

Turski lider je najavio skup podrške Palestincima na aerodromu "Ataturk" u Istanbulu da bi se "pojačali pozivi i objavilo" da Turska stoji zajedno sa palestinskim narodom "protiv izraelskog ugnjetavanja".

Izraelska vojska prethodno je objavila da je u noćašnjim udarima u sjevernom dijelu Gaze pogodila 150 podzemnih ciljeva, uključujući tunele i drugu podzemnu infrastrukturu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()