Cjelodnevni napad na Ukrajinu: Granatirane brojne regije, aviobomba pogodila Herson

Ujutro 8. septembra, ruska vojska je izvršila napade na gradove Sumi i Zaporožje, pri čemu su ranjene najmanje četiri osobe

08.09.2023. 13:15
  • Podijeli:
Ukrajina_granatiranje_foto_TW Cropped-64fb0061639aa.webp Foto: Twitter/@ukrpravda_news

Od ranog jutra Rusi granatiraju više područja u Ukrajini. Prema posljednjim informacijama poginulo je najmanje sedam civila, a više njih je povrijeđeno.

Ujutro 8. septembra, ruska vojska je izvršila napade na gradove Sumi i Zaporožje, pri čemu su ranjene najmanje četiri osobe.

U Sumiju se napad dogodio u 5:30 ujutro, nešto kasnije je pogođeno Zaporožje. Prema posljednjim informacijama povrijeđene su najmanje četiri osobe, jedna se još uvijek nalazi pod ruševinama.

Spasilački timovi su na terenu i rade na uklanjanju ruševina. Tokom spasilačke operacije ispod betonskih zidova je izvučen i pas koji je ostao nepovrijeđen.

Danas je napadnut i Krivoj Rog. Jedna osoba je poginula, a najmanje 52 su povrijeđene usljed ruskog udara na zgradu policijske uprave. Akcija spašavanja je završena.

Nešto kasnije ruske snage su bacile aviobombu na regiju Hersona. Bomba je pogodila selo Odradokamenka, u oblasti Herson. U napadu je poginulo najmanje tri civila, a četiri su ranjena.

"U Odradokamenki ruska aviobomba ubila je tri civila: dvije žene i jednog muškarca. Četiri lokalna stanovnika je ranjeno", rekao je ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()