Burkina Faso i Mali: Vojna intervencija protiv Nigera bila bi ravna objavi rata našim zemljama

Zaoštrava se u Africi

01.08.2023. 07:46
  • Podijeli:
Niger_vojna hunta_policija_Foto Reuters-64c7b147de9ee.webp Foto: Reuters

Bilo kakva vojna intervencija protiv Nigera bila bi ravna objavi rata Burkini Faso i Maliju, navodi se u zajedničkom saopštenju prelaznih vlada dvije zemlje.

"Prelazne vlade Burkine Faso i Malija upozoravaju da će svaka vojna intervencija protiv Nigera predstavljati objavu rata Burkini Faso i Maliju", poručuju dvije zemlje, prenosi RIA.

Istovremeno, vlade Burkine Faso i Malija saopštile su da će napustiti ECOWAS (Ekonomska zajednica država zapadne Afrike) ukoliko dođe do vojne intervencije protiv Nigera.

Vojni oficiri Nigera proglasili su u petak šefa predsjedničke garde Abduramana Tijanija za novog šefa države i dodali da su suspendovali ustav i raspustili sve bivše institucije nakon što su prethodno svrgli i zatvorili predsjednika Mohameda Bazuma.

ECOWAS je ranije dao vođama puča Nigera nedelju dana da vrate svrgnutog Bazuma ili se suoče sa sankcijama i mogućom upotrebom sile.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()