Broj poginulih izraelskih vojnika porastao na 304

Izraelska vojska objavila je imena dva izraelska vojnika koja su poginula u sukobu sa palestinskom grupom u naselju Netiv HaAsara blizu Gaze

18.10.2023. 11:03
  • Podijeli:
vojska_izrael_anadolija 1-652f98cd9e92e.webp Foto: Anadolija

Broj poginulih izraelskih vojnika od početka sukoba između Izraela i palestinskih grupa porastao je na 304, javlja Anadoliju.

Izraelska vojska objavila je imena dva izraelska vojnika koja su poginula u sukobu sa palestinskom grupom u naselju Netiv HaAsara blizu Gaze.

Tako je broj poginulih izraelskih vojnika od početka sukoba porastao na 304.

Prema najnovijim informacijama Ministarstva zdravlja u Gazi, najmanje 3.000 Palestinaca ubijeno je u izraelskim napadima na Gazu, a ranjeno 12.500.

U utorak navečer više od 500 ljudi ubijeno je u izraelskom zračnom napadu na baptističku bolnicu El-Ehli u Gazi, objavio je glasnogovornik palestinskog Ministarstva zdravstva Ashraf al-Qudra.

Gaza proživljava humanitarnu krizu bez struje, dok vode, hrane, goriva ponestaje, kao i medicinskih zaliha. Civili bježe na jug nakon izraelskog upozorenja da evakuišu sjeverna područja.

Borbe su počele kada je Hamas 7. oktobra pokrenuo višestruke iznenadne napade koji su uključivali brojne raketne napade i upade u Izrael preko kopna, mora i iz vazduha. Hamas je poručio da je upad bio odmazda za ranije upade u džamiju Al-Aksa i porast nasilja izraelskih doseljenika.

Izraelska vojska je kao odgovor pokrenula operaciju protiv ciljeva Hamasa unutar Pojasa Gaze.

U sukobima je ubijeno i više od 1.400 Izraelaca, uključujući 304 vojnika, a ranjeno je 3.968 Izraelaca.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()