Britanski ministar: Žurke tokom kovid lokdauna su bile užasne

Kršenje pravila tokom kovid lokdauna doprinijelo je obaranju Džonsona sa vlasti, koji je napustio funkciju prošle godine, a 9. juna je napustio funkciju poslanika u parlamentu

18.06.2023. 15:29
  • Podijeli:
profimedia-0360272703 nova godina žurka proslava slavlje veselje-63adae82efb31.webp Foto: Profimedia

Britanski ministar za stambeno zbrinjavanje, zajednicu i lokalnu upravu Majkl Gav opisao je danas kao "užasan" snimak na kojem se vide zvaničnici vladajuće Konzervativne partije kako se zabavljaju u prostorijama stranke tokom lokdauna, a kršenja antikovid pravila su se nastavila i u vladinim objektima.

Kako navodi Rojters, video je objavio list "Miror", samo nekoliko dana nakon što su je parlamentarna komisija ocijenila da je bivši premijer Boris Džonson namjerno obmanuo poslanike o kršenju lokdaun pravila u njegovoj kancelariji.

Drugi video klip od 45 sekundi pokazuje veseljake kako se zabavljaju u decembru 2020. godine kada je vlada narodu zabranila da se druži u zatvorenom, kako bi se pomoglo u sprječavanju širenja kovida.

Na tom video snimku, ljudi plešu i piju.

Dvije osobe sa snimka žurke, koju je istraživala policija čim je vidjela fotografiju, dobila su ordene od Džonsona, prije nego što je podnio ostavku ranije ovog mjeseca.

"Strašno. Mislim da je totalno van pameti. Samo želim svima da se izvinim", rekao je Gav za Skaj njuz.

Kršenje pravila tokom kovid lokdauna doprinijelo je obaranju Džonsona sa vlasti, koji je napustio funkciju prošle godine, a 9. juna je napustio funkciju poslanika u parlamentu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()