Britanska premijerka Liz Truss podnijela ostavku

Liz Truss se za vrlo kratko vrijeme otkako je izabrana za premijerku, suočila s kritikama za, sada već, propali ekonomski plan rasta

20.10.2022. 14:40
  • Podijeli:
Liz Truss_Reuters-1665767777755.webp Foto: Reuters

Britanska premijerka Liz Truss obratila se danas javnosti i saopćila da je podnijela ostavku.

Liz Truss se za vrlo kratko vrijeme otkako je izabrana za premijerku, suočila s kritikama za, sada već, propali ekonomski plan rasta, ostavkom dva ministra i nepovjerenjem svojih kolega konzervativnih zatupnika.

"Došla sam u ured za vrijeme najtežeg perioda za našu zemlju, ali smo dostavili rezultate. Obavijestila sam Kralja da dajem ostavku", kazala je.

Liz Truss naslijedila je Borisa Johnsona na mjestu premijera 6. septembra nakon što je pobijedila Rishija Sunaka u nadmetanju za vodstvo Konzervativne stranke i upoznala se s kraljicom u Balmoralu.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()