Britanija u velikom problemu

​Nezaposlenost u Velikoj Britaniji raste najbržim tempom kada je riječ o 38 najbogatijih zemalja svijeta, naveo je Kongres sindikata (Trades Union Congress - TUC)

11.06.2024. 09:18
  • Podijeli:
vleika-britanija-carine-anadolija.jpg

​Nezaposlenost u Velikoj Britaniji raste najbržim tempom kada je riječ o 38 najbogatijih zemalja svijeta, naveo je Kongres sindikata (Trades Union Congress - TUC).

Dodaje se da je svaki region Velike Britanije pogođen porastom nezaposlenosti i opadanjem broja slobodnih radnih mjesta. Utvrđeno je da je od pomenutih 38 zemalja samo Kostarika imala sličan porast u broju ljudi koji su ostali bez posla od početka januara do kraja marta.

Pomenuta sindikalna organizacija navodi da podaci ilustruju specifičnu situaciju na tržištu rada sa poslodavcima koji ne mogu da nađu radnike sa odgovarajućim znanjem i sve većim brojem nezaposlenih. TUC očekuje da će i podaci Kancelarije za nacionalnu statistiku (ONS), koji će biti objavljeni u utorak, pokazati dalji rast nezaposlenosti posljednjih mjeseci što bi moglo da ospori poruku britanskog premijera Rišija Sunaka da privreda snažno raste.

S druge strane, ONS je prošlog mjeseca potvrdio da je privreda izašla iz prošlogodišnje recesije, sa rastom od 0.6 odsto u prvom kvartalu godine, a ankete pokazuju porast nivoa povjerenja u izglede za privredni rast.

Povjerenje potrošača je takođe poraslo ove godine kao odgovor na rastući nivo prosječnog raspoloživog dohotka. Međutim, poslodavci navode da uprkos oporavku privrede nastoje da smanje broj zaposlenih, navodi "The Guardian", a prenosi "b92".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()