Borelj osudio izraelski napad: Krvoproliće mora odmah da se završi

Ranije danas, prema podacima palestinskih vlasti u Pojasu Gaze, u izraelskom bombardovanju kampa Nuseirat ubijeno je 210 osoba, a povrijeđeno oko 400 ljudi.

08.06.2024. 20:36
  • Podijeli:
Tan2024-02-0714033599_8 žozep borelj AP PhotoEfrem Lukatsky-65d1f3f7bfabe.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj osudio je danas izaelski napad na izraelski kamp Nuseirat u centralnom delu Pojasa Gaze u kojem je ubijeno 210 osoba i poručio da je prijedlog sporazuma o primirju koji je predstavio američki predsjednik Džo Bajden put ka okončanju ubijanja.


Borelj je u objavi na platformi X istakao da "krvoproliće mora odmah da se završi".

"Izveštaji iz Gaze o još jednom masakru civila su užasni. Mi ovo najoštrije osuđujemo. Plan u tri faze američkog predsjednika je put ka trajnom prekidu vatre i okončanju ubijanja", napisao je on.

Ranije danas, prema podacima palestinskih vlasti u Pojasu Gaze, u izraelskom bombardovanju kampa Nuseirat ubijeno je 210 osoba, a povrijeđeno oko 400 ljudi.

Izraelska vojska (IDF) saopštila je da je u operaciji u centralnom dijelu Pojasa Gaze spasila četiri taoca koje je Hamas oteo u oktobru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()