Blinken i Berbok o BiH: Nastaviti sa pritiskom na Dodika

Razgovarali o regionalnoj bezbjednosti u Evropi, a naročito o BiH

15.09.2023. 21:56
  • Podijeli:
antony-blinken-anadolija.jpg Foto: Anadolija

Državni sekretar SAD Entoni Blinken rekao je da je sa njemačkim ministrom spoljnih poslova Analenom Berbok danas razgovarao o regionalnoj bezbjednosti u Evropi, a naročito o BiH.

Blinken je naveo da su razgovarali o tome kako EU može da nastavi da vrši pritisak na učesnike koji "dovode BiH pod veliki rizik, naročito na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika korištenjem svih neophodnih alata i jačanjem sposobnosti misije za stabilizaciju".

"Veoma cijenimo njemačko rukovođenje kada je riječ o ograničavanju određenih finansijskih tokova prema predsjedniku Republike Srpske /Miloradu/ Dodiku, ponovnom pridruživanju i jačanju Euforovog programa `Altea`", rekao je Blinken na konferenciji za novinare u Vašingtonu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()