Bivši američki specijalac ubijen u Bahmutu: Prigožin objavio snimak

Snimak koji je objavio Prigožin je uznemirujući i gledate ga na vlastitu odgovornost

17.05.2023. 16:30
  • Podijeli:
Amerikanac_ukrajina_foto_TW-6464955dbfbdb.webp Foto: Twitter/@ilario82

Penzionisani vojnik američkih specijalnih jedinica ubijen je ruskom artiljerijom ove sedmice u istočnom ukrajinskom gradu Bahmutu, koji regularna ruska vojska i plaćenici iz grupeWagner već gotovo godinu dana očajnički pokušavaju osvojiti.

"Njegovu smrt je potvrdio blizak prijatelj i osnivač neprofitne organizacije koja djeluje u Ukrajini. Penzionisani narednik Nicholas Maimer nalazio se u zgradi u Bahmutu koja se srušila nakon što je pogođena artiljerijskom vatrom", rekao je penzionisani pukovnik Perry Blackburn, osnivač neprofitne organizacije AFGFree, s kojim je Maimer radio u Ukrajini.

Ukrajinci koji su bili s Maimerom vjeruju da je bivši specijalac zapeo u djelomično uništenoj zgradi ili ga je pak ubila baražna ruska artiljerijska vatra, rekao je Blackburn.

"Došli su na tu poziciju, a potom je počela teška artiljerijska paljba. Zgrada se počela rušiti. Većina Amerikanaca i Ukrajinaca je uspjela pobjeći, ali Nick nije", rekao je Maimerov prijatelj, još jedan Amerikanac, za CNN.  

Potvrda Maimerove smrti stigla je nakon što je osnivač ruske privatne vojne kompanije Wagner Jevgenij Prigožin objavio snimak za koju je tvrdio da prikazuje tijelo ubijenog Amerikanaca.

Snimak koji je objavio Prigožin je uznemirujući i gledate ga na vlastitu odgovornost:

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()