Biden vjeruje da je dogovor o taocima u Gazi blizu

Washington Post je u subotu objavio da su Izrael, SAD i Hamas pristali na probni dogovor o oslobađanju desetina talaca u zamjenu za petodnevnu pauzu

20.11.2023. 22:01
  • Podijeli:
joe biden reuters-6521acfa4c94a.webp Foto: Reuters

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je u ponedjeljak kako vjeruje da je dogovor o oslobađanju talaca u Gazi blizu u jeku medijskih izvještaja o mogućoj razmjeni talaca između Izraela i Hamasa, prenosi Anadolu.

"Vjerujem da jeste", odgovorio je Biden na pitanje da li je dogovor o oslobađanju talaca blizu.

Međutim, nije iznio više detalja, navodeći da "nije spreman za razgovor".

Washington Post je u subotu objavio da su Izrael, SAD i Hamas pristali na probni dogovor o oslobađanju desetina talaca u zamjenu za petodnevnu pauzu.

"Još nismo postigli dogovor, ali nastavljamo naporno da radimo kako bismo ga postigli", napisala je glasnogovornica Vijeća za nacionalnu sigurnost Adrienne Watson na platformi X.

U nedjelju je katarski premijer Sheikh Mohammed Bin Abdulrahman Al-Thani rekao da je sporazum o razmjeni talaca između Izraela i Hamasa "neminovan".

Vjeruje se da Hamas drži najmanje 239 talaca nakon prekograničnog napada 7. oktobra. Palestinska grupa kaže da je spremna osloboditi zarobljenike u zamjenu za hiljade Palestinaca koji se drže u izraelskim zatvorima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()