Bajden ocijenio: Netanjahuov pristup prema Gazi pogrešan

Bajden je ponovio da je napad izraelske bespilotne letjelice prošle sedmice u kojem je ubijeno sedam humanitarnih radnika "užasan".

10.04.2024. 08:46
  • Podijeli:
džozef džo bajden, 14 sept 2023 - profimedia-65ef38742dbd9.webp Foto: Profimedia

Američki predsjednik Džozef Bajden rekao je da je pristup izraelskog premijera Benjamina Netanjahua Gazi "pogrešan" i pozvao Izrael da pozove na prekid vatre, piše "Gardijan".

"Mislim da je to što radi greška. Nisam saglasan sa njegovim pristupom", rekao je Bajden za "Univision", američku televizijsku mrežu na španskom jeziku, odgovarajući na pitanje o načinu na koji Netanjahu vodi rat.

Bajden je ponovio da je napad izraelske bespilotne letjelice prošle sedmice u kojem je ubijeno sedam humanitarnih radnika "užasan".

"Pozivam Izrael na prekid vatre, da omoguće u narednih šest ili osam sedmica potpuni pristup hrani i lijekovima", istakao je Bajden.

On je napomenuo da nema opravdanja da se tim ljudima ne obezbijedi medicinska i pomoć u hrani.

"To se mora sada učiniti", rekao je Bajden. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()