Bajden obećao: "Abrams" sljedeće sedmice stiže u Ukrajinu

"Prvi američki tenkovi `abrams` biće isporučeni Ukrajini sljedeće sedmice", rekao je Bajden nakon razgovora sa predsjednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim u Bijeloj kući.

22.09.2023. 11:30
  • Podijeli:
Tenk M1A2 Abrams_Foto Reuters-63d16d71cbceb.webp Foto: Reuters

Predsjednik SAD DŽozef Bajden izjavio je da će prvi američki tenkovi "abrams" stići u Ukrajinu sljedeće sedmice.

"Prvi američki tenkovi `abrams` biće isporučeni Ukrajini sljedeće sedmice", rekao je Bajden nakon razgovora sa predsjednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim u Bijeloj kući.

On je naveo da je odobrio "novu tranšu bezbjednosne pomoći" Kijevu.

Pentagon je nešto kasnije procijenio novi paket pomoći na 325 miliona dolara, uz napomenu da će on uključivati protivvazdušnu odbranu, municiju za višecjevne raketne bacače "HIMARS", protivtenkovsko oružje i artiljerijsko punjenje.

U paketu nema dalekometnih raketa "ATACMS" koje je tražio Kijev, javila je "Raša tudej".

Bajden je istakao da je SAD pružaju pomoć Ukrajini radi "budućnosti slobode od koje Amerika nikada neće odustati".

"Mi smo sa vama i ostajemo sa vama", poručio je Bajden Zelenskom tokom sastanka.

Zelenski je zahvalio Bajdenu i američkom narodu na pomoći u sukobu sa Rusijom, rekavši da je novi paket pomoći "baš ono što treba ukrajinskim vojnicima". 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()