Autom se zaletio u grupu ljudi, ubio sedam osoba

Snimak s nadzorne kamere pokazuje terensko vozilo koje je prošlo kroz crveno svjetlo i zaletjelo se kroz ljude koji su sjedili na autobuskoj stanici

07.05.2023. 21:13
  • Podijeli:
Texas autom u ljude foto Tanjug:Brian Svendsen:NewsNation:KVEO-TV via AP-6457f7a598f11.webp Foto: Tanjug/Brian Svendsen/NewsNation/KVEO-TV via AP

Sedmoro ljudi poginulo je danas kada je automobil naletio na pješake u Braunsvilu u Teksasu, a osumnjičeni muškarac je u pritvoru, javile su lokalne američke televizijske stanice.

Nesreća se dogodila u 8.30 po lokalnom vremenu u blizini centra Ozanam, skloništa za migrante i beskućnike, prenose mediji pozivajući se na poručnika Martina Sandovala iz policijske uprave u Braunsvilu.

Među žrtvama ima migranata, rekao je Sandoval.

"Vodimo istragu o oblicima intoksikacije da vidimo da li je bio alkoholisan u trenutku nesreće", rekao je Sandoval, koji je Centar Ozanam nazvao skloništem za beskućnike.

Policija je rekla da se čini da je incident bio namjeran.

Pogranični grad Braunsvil je jedno od mjesta koje očekuje priliv migranata kada u četvrtak isteknu ograničenja iz vremena pandemije kovid-19.

Direktor obližnjeg biskupskog centra Enrique San Pedro Ozanam, Victor Maldonado, rekao je za Associated Press da su većina žrtava bili muškarci iz Venezuele.

Rekao je da snimak s nadzorne kamere pokazuje terensko vozilo koje je prošlo kroz crveno svjetlo udaljeno i zaletjelo se kroz ljude koji su sjedili na autobuskoj stanici.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()