Amerikanci će poslati humanitarnu pomoć Palestincima vrijednu 404 miliona dolara

Nema ni hrane ni lijekova

11.06.2024. 20:07
  • Podijeli:
izbjeglički_kampovi_gaza_anadolija Cropped-6660376b99810.webp Foto: Anadolija

Sjedinjene Američke Države (SAD) najavljuju da će poslati još 404 miliona dolara humanitarne pomoći za palestinske civile u Gazi i na Zapadnoj obali.

Time će ukupni iznos pomoći SAD-a od početka sukoba Izraela i Hamasa dostići 674 miliona dolara.

"Kao najveći pojedinačni humanitarni donator palestinskog naroda, prepoznajemo hitnu potrebu za većom pomoći kako bi se došlo do civila s obzirom na strašne humanitarne uslove i pozivamo sve donatore da podrže operacije spašavanja života Palestinaca u Gazi i regiji", navode u saopćenju iz State Departmenta.

Ističu da će ova pomoć pružiti osnovnu podršku ugroženim Palestincima, uključujući hranu, vodu za piće, zdravstvenu zaštitu, sklonište i psihosocijalnu podršku.

Pozvali su i druge zemlje da slijede njihov primjer.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()