Američka vojna baza u Turskoj pod opsadom: Policija silom zaustavila upad u Indžirlik

Konvoj krenuo iz Istanbula, a vožnji se priključili automobili iz drugih gradova

05.11.2023. 16:26
  • Podijeli:
adana, američka vojna baza indžirlik, protest turaka, 5 nov 2023 - foto reuters (4)-6547a8e00f3a9.webp Foto: Reuters

U turskom gradu Adani policija je upotrebila suzavac i vodene topove protiv demonstranata koji su pokušali da uđu u američku vojnu bazu Indžirlik, piše DHA.

Događaj pod nazivom "Konvoj slobode za Palestinu" organizovala je turska fondacija za humanitarnu pomoć "Ljudska prava i slobode" (IHH).

Konvoj je krenuo iz Istanbula i stigao do baze Indžirlik. Vožnji su se pridružili automobili koji su stigli i iz drugih gradova.

Demonstranti su tražili zatvaranje baze usred eskalacije u Pojasu Gaze.

Kako navodi agencija, protest je protekao mirno. Policija je blokirala neke puteve, ali je u jednom trenutku grupa demonstranata pokušala da uđe u bazu.

"Policija je koristila suzavac i vodene topove da spriječi demonstrante", saopštila je agencija.

Vazduhoplovnu bazu Indžirlik na jugu Turske koriste američke vazduhoplovne snage.

Pored toga, američka vojska upravlja radarskom stanicom za rano upozoravanje na raketni napad, koja se nalazi u regionu Kurečik u provinciji Malatija i dio je odbrambenog raketnog sistema NATO u Evropi.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()