Aktivisti postavili eksploziv kod piste! Smeta im broj letova

Uprava aerodroma najavila je ranije danas da će svi letovi biti obustavljeni barem do podne.

17.11.2023. 13:20
  • Podijeli:
avion_pista-1666683641707.webp Foto: Pixabay

Aktivisti za zaštitu životne sredine ušli su tokom noći na aerodrom u francuskom gradu Kanu i postavili eksplozivne naprave kod piste, javila je francuska radio-stanica "Fransinfo".

Radio-stanica se poziva na poruku koju je dobila od aktivista i napominje da je u toku policijska istraga.

"Eksplozivi su postavljeni oko piste i biće aktivirani u podne. Dajemo vam šansu da upozorite policiju i upravu aerodroma, kako bi šteta bila samo materijalna", naveli su aktivisti u poruci.

Aktivisti su osudili "klimatsku apsurdnost" avio-saobraćaja, rekavši da vlasti radije proširuju aerodrome umjesto da smanje broj letova.

Vlasti departmana Kalvados objavile su na platformi "Iks" da je tim deminera već na terenu i da je ometen avio-saobraćaj.

Neimenovani zvaničnici pozvali su putnike da provjere informacije o letovima prije dolaska na aerodrom.

Uprava aerodroma najavila je ranije danas da će svi letovi biti obustavljeni barem do podne.

Očekuje se da aerodrom u Kanu, koji je zadužen za 80 odsto avio-saobraćaja u Normandiji, izgradi novi terminal. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()