Adis Ahmetović ne odustaje: Hamas je jedna teroristička organizacija

Za Njemačku, pravo Izraela na postojanje je državna politika - to je zasnovano na našoj historijskoj i evropskoj odgovornosti

06.11.2023. 14:00
  • Podijeli:
7c0535c9-7c5e-4cc7-82b8-c0798956c305-6548d1d62310c.webp Foto: Facebook/Adis Ahmetović

Adis Ahmetović zajedno sa SPD-om Hanovera konačno se oglasio po pitanju stotine komentara ispod njegovih objava koje su pisali većinski pripadnici bošnjačkog naroda kritikovajući ga zbog podrške Izraelu u ubijanju djece i civila, bez bilo kakvog poziva na nasilje prema njemu.

"Vjerovatno ste to primijetili u posljednjih nekoliko sedmica. Mi, a posebno naš kopredsjedavajući Adis Ahmetović, morali smo ograničiti ili čak potpuno deaktivirati funkciju komentara na mnogim objavama. To je rezultat poplave antisemitskih uvreda, poziva na nasilje, pa čak i konkretnih prijetnji smrću njemu i nama od iskazivanja solidarnosti za Izrael nakon brutalnog terorističkog napada Hamasa na civilne žrtve 7. oktobra", piše u saopćenju.

Jasno nam je, doda je se dalje, Hamas je jedna teroristička organizacija. Za Njemačku, pravo Izraela na postojanje je državna politika - to je zasnovano na našoj historijskoj i evropskoj odgovornosti.

"Prijetnje bilo koje vrste prema političarima, privatnim licima i institucijama se ne mogu tolerirati. Mržnja sa kojom se mnogi od nas trenutno suočavaju je neprihvatljiva. Kao SPD, zalažemo se za miran suživot i nastavit ćemo da preduzimamo odlučne akcije protiv svih oblika antisemitizma i rasizma", piše u saopćenju SPD-a Hanovera koji predvodi Adis Ahmetović.

Saopćenje je izdato bez osude etničkog čišćenja Izraela, ponovno bez trunke solidarnosti prema Palestincima Gaze kojih će uskoro biti 10.000 ubijenih, od čega možda i 4.000 djece.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()