Strašno nevrijeme pogodilo Banjaluku, ulice pod vodom

Kako nam javljaju čitatelji mnoga vozila se otežamno kreću glavnim saobraćajnicama zbog velike količine vode koja se nalazi na cesti

03.06.2024. 15:15
  • Podijeli:

Snažno nevrijeme praćeno ledom i kišom pogodilo je danas u poslijepodnevnim satima Banjaluku. Kao posljedica nevremena, mnoge banjalučke ulice ostale su pod vodom.

Kako nam javljaju čitatelji mnoga vozila se otežamno kreću glavnim saobraćajnicama zbog velike količine vode koja se nalazi na cesti.

Istovremeno, mjestu Radinjača, na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor vjetar je tokom nevremena podigao krov, čiji su dijelovi završili na putu.

Saznajemo da se na nekoliko lokacija voda izlila u podzemne garaže.

Istovremeno snažno nevrijeme praćeno kišom i gradom pogodilo je Modriču. 

Ranije su iz Hidrometeorološkog zavoda RS saopćili i upozorili na nestabilno vrijeme koje će donijeti kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Također su i meteorolozi sa BHMeteo.ba najavili nevrijeme.

"Zapadno od Banjaluke dolazi do formiranja olujnog nevremena. Nevrijeme se kreće prema istoku i sjeveroistoku pa oprez za veći dio sjeverozapadne i sjeverne Bosne u narednih nekoliko sati! Pogotovo za dio između Banjaluke, Laktaša i sjevernije prema Posavini", glasilo je njihovo upozorenje.

S druge strane, u ostatku zemlje postoji manja vjerovatnoća za pojavu nevremena, ali uz nestabilno vrijeme treba računati na lokalno kišu i pljuskove, kojih od jutarnjih sati već ima širom Hercegovine, centralne, sjeveroistočne i istočne Bosne.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()