Srpski sabor će biti održan 8. juna nakon glasanja o rezoluciji

Bit će održan u Beogradu

15.05.2024. 15:11
  • Podijeli:
dodik vučić strahinja aćimović tanjug-661821eb92ad1.webp Foto: Strahinja Aćimović Tanjug

Nakon što je prvobitno odgođen, srpski sabor održat će se 8. juna u Beogradu, a nakon glasanja u Generalnoj skupštini UN-a o rezoluciji o genocidu Srebrenici.

Ovaj datum je rezultat dogovora predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Oni su najavili da će termin održavanja sabora biti utvrđen nakon što bude poznat datum glasanja o rezoluciji.

Vučić je ranije kazao da nakon glasanja o rezoluciji "srpski narod mora pružiti snažan odgovor na najteže moralne, pravne i političke diskvalifikacije koje su protiv njega pripremljene".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()