Senaid Memić smijenjen s pozicije ambasadora u Maleziji, imenovan Edin Jahić

Bivši načelnik Općine Ilidža uhapšen je u Sarajevu 11. maja po nalogu Tužilaštva KS.

22.05.2023. 12:19
  • Podijeli:
Senaid Memić foto Armin Durgut:PIXSELL-645e2f5b626a5.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Na vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj prošle sedmice, s pozicije ambasadora u Maleziji zvanično je smijenjen Senaid Memić, a imenovan je novi ambasador Edin Jahić.

Podsjetimo, bivši načelnik Općine Ilidža Senid Memić uhapšen je u Sarajevu 11. maja po nalogu Tuilaštva KS.

Memić je uhapšen zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

On se sumnjiči za zloupotrebe prilikom davanja dozvola saudijskom investitoru "Malak Group". Investitor je 2013. godine dobio dozvolu za gradnju objekta na području Ilidže koja uključuje prizemlje i četiri sprata.

Dvije godine kasnije, tačnije u februaru 2015. godine, investitoru se rješenjem Službe za prostorno uređenje Općine Ilidža, dozvoljava da objekat ima sedam spratova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()