Schoz se oglasio nakon Putinovog upozorenja

Zaoštrava se situacija

06.06.2024. 11:12
  • Podijeli:
olaf scholz reuters-657c2b01d622d.webp Foto: Reuters

Njemački kancelar Olaf Scholz ponovio je danas da bi Ukrajina mogla da upotrijebi oružje koje joj šalje Zapad da se odbrani od napada pokrenutih iz same Rusije, kao što su oni na Harkovsku oblast.

"Da bi se odbranila od takvih napada, Ukrajina može takođe da koristi oružje koje smo isporučili mi i naši saveznici uvijek u skladu sa međunarodnim pravnim obavezama", rekao je Scholz u Bundestagu, prenio je Reuters.

Scholzovi komentari uslijedili su nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio u srijedu da bi dozvoljavanje Ukrajini da napada teritoriju Rusije sve snažnijim oružjem predstavljalo ozbiljnu eskalaciju koja bi približila Zapad ratu sa Rusijom, prenosi Tanjug.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()