Žena sa snimka u Beču očajna: "Lice mi je trajno umrljano"

- Bojala sam se za svoj život i za svoju kćerku - kaže A.

05.04.2024. 18:54
  • Podijeli:
danka ilić banjsko polje bor foto una mup-661014cd66b28.webp Foto: UNA/MUP

Srbija i region zavijeni su u crno otkako se jučer saznalo da je mala Danka Ilić (2), za kojom je i čitava Evropa deset dana neumorno tragala, ubijena, piše Telegraf.rs.

Do posljednjeg trenutka svi su se nadali da će djevojčica biti pronađena živa i zdrava, a dodatnu nadu budio je snimak iz Beča na kojem se vide dvije žene i djevojčica približno Dankinog uzrasta, koji je prethodnog vikenda postao viralan na društvenim mrežama.

U srijedu je bečka policija čak javno tragala za ženom sa snimka po nalogu bečkog javnog tužilaštva, ističući da postoji sumnja da je kidnapovala dvogodišnje dijete - ispostavilo se da je to laž.

U  razgovoru za austrijski "Heute" žena sa snimka govorila je o užasu koji je preživjela posljednjih dana.

Gospođa A. je u "vanrednom stanju" otkako je snimak sa tramvajske stanice Šotenring u Beču postao viralan kasno u subotu. Kao rezultat Interpolove potrage i kasnije policijske potrage za njom u Beču, njen život se tokom vikenda dramatično promijenio.

Kako priča za "Heute", ona je još u utorak bila u Velsu (Gornja Austrija) i odlučila je da se prijavi policiji Velsa. Odatle su je vratili sa savjetom da se prijavi policiji u svom okrugu u Beču. I tamo su, navodi Heute, očigledno imali malo razumijevanja za gospođu A.

- Niko me iz policije nije shvatao ozbiljno, niko nije mogao da mi pomogne. Cijeli svijet je mogao da vidi moje fotografije na internetu, a ja nisam mogla ništa da uradim po tom pitanju - priča A.

Gospođa A. sada zahtijeva sveobuhvatno objašnjenje, a kako kaže, zvanično izvinjenje bi bilo minimum. Međutim, kako ističe, to se još nije dogodilo: "Čak me navode i kao svjedoka, iako nemam nikakve veze sa tim!“


Snimak sa stanice imao je dalekosežne posljedice po ženu rumunskih korijena. Njen privatni život je trajno oštećen.

- Bojala sam se za svoj život i za svoju kćerku - kaže A.

Samohrana majka ne samo da se bori da se vrati donekle normalnom životu nakon lažne sumnje u otmicu, već pokušava i da očisti, kako kaže, "lice koje je zauvijek umrljano“.

Ova žena ima hitan apel svima.

- Izbrišite sve moje fotografije! Žao mi je zbog onoga što se dogodilo Danki, ali ne mogu da pomognem! Molim vas da poštujte moju privatnost - rekla je A.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()