Zbog izazivanja požara uhapšene četiri osobe!

Policija je objavila snimke dronom na kojima policajci trče za jednim od muškaraca na brdu i hapse ga

19.08.2023. 17:51
  • Podijeli:
požari_rusija_anadolija 1-64d1fa87ee460.webp Foto: Anadolija

Albanska policija saopštila je da je u posljednja 24 časa uhapsila četiri osobe zbog izazivanja požara dok su vojnici i vatrogasci raspoređeni u priobalnim turističkim oblastima u borbi protiv šumskog požara.

Mnogi farmeri u Albaniji zapalili su obrađena polja kako bi očistili strnište, korov i otpad prije sjetve novog useva. Albanija je u julu identifikovala i optužila 14 osoba za podmetanje požara.

Dvojica farmera uhapšena su zbog izazivanja požara u blizini turističkog sela Keparo u kome gori desetine hektara zemljišta, a ugrožene su kuće i plantaže maslina.

Policija je objavila snimke dronom na kojima dvojica policajaca trče za jednim od muškaraca na brdu i na kraju hapse.

Albanska vojska je saopštila da je poslala 40 vojnika da pomognu lokalnim vlastima u borbi protiv požara, noseći lopate i vodu na leđima na vrhu brda.

Domaći i strani turisti posmatrali su vojni helikopter kako sakuplja vodu iz Jonskog mora da bi polio vatru, iako je većina nesmetano nastavljala odmor.

Policija je saopštila da su dvije osobe u istočnom gradu Elbasanu, takođe, uhapšene zbog spaljivanja svoje zemlje nakon što je vatra izmakla kontroli i proširila se na druga područja.

Policija je apelovala na građane da "ni pod kojim uslovima ne pale vatru jer je to krivično djelo i kažnjivo po zakonu".

Albansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je u prve dvije nedjelje avgusta prijavljeno 95 požara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()