Zajednička vježba u Zadru: Pogledajte akrobatske grupe hrvatske i britanske avijacije

Vođa Krila Oluje major Darko Belančić istaknuo je kako saradnja između dvije akrobatske grupe traje dosta dugo

26.04.2023. 21:57
  • Podijeli:
vjezba_zadar_foto_MORH-6449361fccdac.webp Foto: MORH

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Krila Oluje provela je u utorak u kasarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku, zajedničko uvježbavanje s akrobatskom grupom Kraljevskog ratnog zrakoplovstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Red Arrows u sklopu njihovog višednevnog radnog posjeta Hrvatskoj.

Prikaz sposobnosti akrobatskih grupa pratili su učenici srednjih škola, Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina iz Velike Gorice i Tehničke škole iz Zadra.

Vođa Krila Oluje major Darko Belančić istaknuo je kako saradnja između dvije akrobatske grupe traje dosta dugo.

"Upoznali smo se davno na aero mitinzima i ostvarili smo odličnu saradnju s britanskim kolegama. Možemo puno naučiti jedni od drugih i ovo je izvrsna prilika za razmjenu informacija i znanja", izjavio je.

Jedan od pilota Krila Oluje natporučnik Danijel Rigo osvrnuo se na zajedničke letove istaknuvši: "Unatoč tome što se radi o dva različita aviona, naime Britanci lete u avionima na mlazni pogon dok Krila Oluje lete u mlaznim avionima s propelerom tzv. turbo prop avionu, tehnike letenja su i dalje iste i jedni i drugi koristimo ovakve prilike kako bi što bolje izvršili sve zadaće koje su stavljene pred nas".

Zajednička vježba 'Krila Oluje' iz Hrvatske i 'Red Arrows' iz Velike BritanijeFoto: MORH: Zajednička vježba 'Krila Oluje' iz Hrvatske i 'Red Arrows' iz Velike Britanije

"Vrlo smo sretni što smo ovdje u Hrvatskoj kako bi usavršili svoje vještine i izvukli najbolje iz našeg boravka u vašoj prekrasnoj zemlji", rekao je poručnik Adam Collins, pilot britanske akrobatske skupine Red Arrows.

Vojni predstavnik Velike Britanije u RH Andrew Higgs izrazio je zadovoljstvo što su piloti Red Arrows drugu godinu zaredom u Zemuniku imali priliku usavršavati svoje vještine istaknuvši kako je ovo odličan primjer bilateralne suradnje između Velike Britanije i Hrvatske, piše Direktno.hr. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()