Za manje od 24 sata u komšiluk stiže jak ciklon: Tri pojave veoma opasne

Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje

29.07.2023. 17:05
  • Podijeli:
vrijeme-munje-oblaci-una.jpg

Cijela Srbija je u "žutom" zbog visokih temperatura, a zbog visokih temperatura, kiše i grmljavine upaljen je narandžasti meteoalarm.

Tokom subote će biti sunčano, a u nedjelju se uz promjenljivu oblačnost i kišu očekuju lokalni pljuskovi s grmljavinom sredinom dana na sjeveru, a poslije podne i uvečer ponegdje i u ostalim krajevima, dok će se na jugu zadržati suho i veoma toplo.

"Vrijeme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svjestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savjete koje daju nadležne državne službe.

Pljuskovi i grmljavina koji se u nedjelju (30. jula) prije podne očekuju na sjeveru Vojvodine, a od poslijepodneva i u ostalim krajevima lokalno će biti praćeni gradom i jakim ili olujnim vjetrom.

Veća količina padavina (20 do 40 mm, lokalno i više) prognozira se u toku večeri, prije svega u zapadnoj Srbiji, a zatim i u regionu Šumadije, oblasti oko Zapadne i Velike Morave sa tendencijom premještanja padavinske zone u prvom dijelu noći dalje na istok i jugoistok, navodi se na sajtu RHMZ Srbije, prenose mediji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()