Vučić: Laž da sam tri puta htio da razgovaram sa Putinom, a da je on to odbio

Naglasio je da to međusobno poštovanje podrazumjeva da kada neko želi razgovor - da ga uvijek dobije

05.07.2024. 20:29
  • Podijeli:
vucic-6687e503cc6b8.webp Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su pojedini mediji plasirali lažnu informaciju da je tri puta htio da razgovara sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, a da je Putin to odbio.

“To se nikada nije desilo i to nema jedan ili dva ili dvesta izvora. Ne postoji takav izvor. Nikada se nije dogodilo. Nikada u prethodnih 12 godina koliko obavljam važne državne funkcije - nije se dogodilo da sam želao da razgovaram sa predsednikom Putinom a da nisam dobio taj razgovor. I obrnuto, imamo tradicionalno dobre i prijateljske odnose i međusobno poštovanje”, rekao je Vučić u Palati Srbija odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što su pojedini mediji objavili.

Naglasio je da to međusobno poštovanje podrazumjeva da kada neko želi razgovor - da ga uvijek dobije.

“Nikada se nije dogodilo suprotno. Što se tiče kratkog ostanka u Srbiji,  gospodina Aleksandra Gruška, a to je tri dana u Srbiji, pa koliko treba da ostane - 33 dana? Ja kada idem ostanem dan i po maksimalno. Nekada i pola dana. Nigde ne ostajem po tri dana. Čovek je bio tri dana u našoj zemlji. A pošto kažu završio razgovor sa mnom pa napustio zemlje, samo da vidite o kakvim lažima mi govorimo. Tog dana je imao razgovor posle mene sa još nekim, da li sa Anom ili Milošem, a onda i sa Markom Đurićem tročasovne konsultacije. Tri sata im je trajao razgovor”, rekao je Vučić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()