Vučević: "Trenutni rizik od daljeg rasplamsavanja tenzija na Kosovu visok"

On je naglasio da je sve ono što se dešavalo i oko manastira Banjska, i na sjeveru Kosova i Metohije opomena, ali da se mora razumijeti kakve su okolnosti i šta nas okružuje, šta radi Priština

30.09.2023. 10:00
  • Podijeli:
Tan2023-07-1413312471_8 miloš vučević jadranka ilic-64b13a00bda6b.webp Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević ocijenio je da je trenutni rizik od daljeg rasplamsavanja tenzija na Kosovu visok poručivši da je nacionalni i državni interes Srbije da čuva mir, a da je Vojska Srbije spremna da odgovori na sve zadatke koje državno rukovodstvo stavi pred nju.

On je naglasio da je sve ono što se dešavalo i oko manastira Banjska, i na sjeveru Kosova i Metohije opomena, ali da se mora razumijeti kakve su okolnosti i šta nas okružuje, šta radi Priština, kakvo naoružavanje i kakvu opremu ima i sa čim se Srbija suočava, ne samo sa političkog, već i sa bezbjednosnog aspekta.

"Nemamo prava da budemo obeshrabreni, da budemo malodušni, ovo mora biti uzbuna za političku mobilizaciju, ovo mora biti poziv da se u miru još snažnije politički borimo za prava našeg naroda i za državne i nacionalne interese države Srbije", rekao je Vučević.

Ministar odbrane je istakao da država Srbija ni na koji način nije učestvovala u događajima u Banjskoj 24. septembra, a da je jedini način da se smiri situacija na sjeveru Kosova i Metohije je da se povuku policijske snage Prištine i da Kfor preuzme kontrolu

"U tom slučaju sve će se smiriti i neće biti nikakvih incidenata i problema", rekao je Vučević za "Kosovo onlajn".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()