Vanredna situacija u dijelu Požege, evakuisano dvoje djece u Futogu

Od početka jučerašnjih padavina evakuisano je ukupno 12 lica i to iz Užica, Kosjerića, Čačka, Ivanjice

27.05.2023. 21:50
  • Podijeli:
Požega poplave Tanjug MK MUP REPUBLIKE SRBIJE-647255939f4a5.webp Foto: Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Zbog nevremena koje je zahvatilo pojedine krajeve Srbije, proglašena je vanredna situacija na dijelu opštine Požega, a u Futogu je evakuisano dvoje djece, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Proglašena je vanredna situacija na dijelu teritorije opštine Požega - u mjesnim zajednicama Otanj, Jelen Do, Popratište, Tučkovo, Zaselje i Vranjani.

Na snazi je i dalje vanredna situacija koja je juče proglašena zbog posljedica izazvanih velikim padavinama na dijelu teritorije grada Užica u mjestima Karan, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, ukupno 95 vatrogasaca-spasilaca sa 47 vozila, 34 pumpe za ispumpavanje vode i osam pripadnika Tima za spasavanje i rad na vodi sa tri vozila i dva čamca angažovani od juče na evakuaciji građana, crpljenju vode i gašenju požara koji su izazvani udarom groma.

Od početka jučerašnjih padavina evakuisano je ukupno 12 lica i to iz Užica, Kosjerića, Čačka, Ivanjice.

Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana na teritorijima zahvaćenim vremenskim nepogodama, bilo je ukupno 29 intervencija crpljenja vode - u Užicu, Čačku, Valjevu, Kragujevcu, Novi Sadu, Jagodini i Kraljevu, dodaje se u saopštenju.

Normalizovano je snabdijevanje električnom energijom na teritoriji opštine Ivanjica.

Putni pravci u Zlatiborskom okrugu su većinom osposobljeni.

Zbog odrona na putu LJubovija-Pecka saobraćaj se i dalje odvija jednom trakom, a nadležne službe su na terenu.

Iz MUP-a poručuju da će pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica nastaviti sa preventivnim obilascima terena i kritičnih tačaka na ugroženim područjima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()