Uspješno završen transfer turskih specijalaca na Kosovo*

Nakon prvog dijela specijalaca koji su stigli kopnenim putem, drugi dio je danas avionom stigao na Međunarodni aerodrom "Adem Jašari" u Prištini

07.06.2023. 10:24
  • Podijeli:
turska specijalci kosovo anadolija (28)-64803e1b3f3e1.webp Foto: Anadolija

Bataljon turskih specijalaca, koji je na zahtjev Komande združenih snaga NATO-a rasporođen na Kosovo, gdje je posljednjih dana došlo do povećanja tenzija, uspješno je prebačen na Kosovo*, javlja Anadolija.

Prvi dio pripadnika bataljona specijalaca pridružen komandi 65. mehanizirane pješačke brigade (Luleburgaz) tokom vikenda je vozilima stigao na Kosovo*.

Drugi dio specijalaca je danas avionom sa vojnog aerodroma Corlu stigao na Međunarodni aerodrom "Adem Jašari" u Prištini.

Na aerodromu u Prištini turske vojnike dočekao je ambasador Turkiye na Kosovu* Sabri Tunc Angili. Turski specijalci su potom otišli u kasarnu "Sultan Murat".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()