Učenik prijetio da ima spisak za odstrel, policija čuva đake

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju su naveli da sa policijom ispituju navode da je učenik Osnovne škole "9. maj" u Sutivanu prijetio đacima da će ih ubiti

18.11.2023. 18:50
  • Podijeli:
Policija_Crna Gora_Twitter-1664287040278.webp Foto: Twitter

Policijski službenik raspoređen je u Osnovnoj školi "9. maj" u Sutivanu kod Bijelog Polja nakon što je prijavljeno da je jedan od učenika prijetio đacima da će ih ubiti i da ima spisak za odstrel, potvrđeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Iz policije su naveli da ih je sa slučajem upoznala uprava škole, kojoj su roditelji prijavili da je jedan od učenika prijetio da će ubiti učenike.

"Obavljen je razgovor sa direktorkom škole, razrednim starješinom i još jednim profesorom", navode iz Uprave policije za crnogorske medije.

Iz policije nisu odgovorili da li je obavljen razgovor sa tim učenikom, ističući da se radi o djetetu mlađem od 14 godina, koje ne podliježe krivičnoj odgovornosti.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju su naveli da sa policijom ispituju navode da je učenik Osnovne škole "9. maj" u Sutivanu prijetio đacima da će ih ubiti.

Državni tužilac je policijskim službenicima dao obavezujuća uputstva i naloge radi prikupljanja potrebnih obavještenja i dokaza, kao i uključivanja nadležnih institucija, shodno uzrastu prijavljenog, a sve s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja, saopštila je portparol tužilaštva Danijela Đuković.

Direktor škole Milijana Bošković rekla je da je prijavila slučaj nakon saznanja za dječakove prijetnje učenicima.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je nakon dobijenih informacija o incidentu organizovalo sastanak sa direktorom škole, predstavnicima Centra bezbjednosti Bijelo Polje, predstavnicima nastavnog osoblja i roditeljima učenika škole.

Ističu da u školi nije došlo do prekida nastavnog procesa, već se nastava odvija redovno.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()