U Beogradu počinje suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka

Terete se za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje

17.10.2022. 07:44
  • Podijeli:
veljko-belivuk-pixell.jpg

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi trebao početi glavni pretres u postupku protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Pripadnici te grupe terete se za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje. Okrivljeni bi trebalo prvi put javno da iznesu svoju odbranu, pošto je pripremno ročište bilo zatvoreno za javnost.

Prvo pripremno ročište održano je u martu, a ubrzo nakon toga, u aprilu je uhapšen advokat Dejan Lazarević branilac Miljkovića, Belivuka i još nekoliko članova ove grupe, zbog čega je u dva navrata odloženo pripremno ročište.

Pripadnici grupe su na pripremnim ročištima negirali izvršenje svih djela koja im se stavljaju na teret, navodeći da su slike iz kuće u Ritopeku na kojima se vide pripadnici ove grupe sa ubijenim muškarcima, fotošopirane i da im je "sve namješteno".

Svi pripadnici su negirali sem trojice okrivljenih koji su priznali krivična djela za koja se terete, prenosi b92.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()