U Beogradu hapšeni desničari, policija im pronašla i snajper

Protest ekstremista protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zbog plana za Kosovo

16.02.2023. 07:01
  • Podijeli:
protesti_beograd - reuters-63edc677600e0.webp Foto: Reuters

U Beogradu su sinoć održani protesti desničara protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a kasno sinoć su počela i hapšenja organizatora i podstrekivača protesta.

Srbijanski mediji još nemaju informaciju o tome ko je uhapšen tokom noći.

Vučić je izjavio ranije da će nadležni organi preduzeti sve mjere povodom večerašnjeg skupa ekstremista u centru Beograda te da će svi oni koji su prijetili ubistvima odgovarati u skladu sa zakonima Republike Srbije.

Njegove riječi potvrdio je i viši javni tužilac Nenad Stefanović koji je kazao da će tužilaštvo procesuirati one koji prijete nosiocima najviših državnih funkcija, kao i pripadnike ekstremističkih grupa koji budu ugrožavali život građana.

Povodom prijetnji upućenih državnom rukovodstvu na skupu desničara u centru Beograda, Vučić se sastao u Predsedništvu Srbije sa predstavnicima MUP, BIA, VBA i VOA.

Inače, protest je održan protiv francusko-njemačkog plana za Kosovo. Učesnici protesta su u jednom trenutku srušili i ogradu Predsjedništva te gađali zgradu jajima uzvikujući: "Gdje je Vučić?" i "izdaja, izdaja".

Protest je završen ispred policijske stanice gdje su učesnici zahtjevali puštanje na slobodu onih koji su uhapšeni.

Inače, novosadska policija je jučer privela pripadnika ultradesničarske grupe "Narodne patrole" iz Bačke Palanke Dejana Bobočeka kod kojeg je pronađena puška sa optičkim nišanom i municijom. Priveden je u trenutku kada je zajedno sa još jednim pripadnikom grupe krenuo na proteste u Beograd.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()