Tunel koji je prokopan ispod Više suda vodi do stana

Istražitelji su utvrdili ko je vlasnik stana, a trenutno tragaju za onima koji su boravili u njemu

12.09.2023. 14:42
  • Podijeli:
tunel u višem sudu-65005c807f73b.webp Foto: Uprava policije Crne Gore

Tunel prokopan ispod Višeg suda u Podgorici izlazi u stan naspram zgrade tog suda, koji je iznajmljen pre dva meseca, saznaju podgoričke Vijesti iz Uprave policije.

Prema istim informacijama, istražitelji su utvrdili ko je vlasnik stana, a trenutno tragaju za onima koji su boravili u njemu.

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić kazao je, na današnjoj pres konferenciji povodom upada u depo tog suda, u kom se čuva dokazni materijal, da je prokopan tunel ispod zgrade suda do depoa.

On, međutim, nije izneo više detalja o tome koliko je tunel dugačak, širok i odakle vodi.

On je rekao da su stvari ispreturane, ali da, kako je kazao, gotovo ništa ne nedostaje. Poručio je i da nedostatak nekih predmeta ne bi napravio nenadoknadivu štetu jer su dokazi izveštačeni.

Na licu mesta su ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i vršilac dužnosti Uprave policije Nikola Terzić.

Ovaj događaj sutra će biti tema sednice Biroa za operativnu koordinaciju organa obaveštajnog bezbednosnog sektora, najavljeno je iz Ministarstva pravde.

Iz Ministarstva su kazali da će glavna tema sednice biti "bezbednost i mere zaštite objekata i prostorija organa za sprovođenje zakona i čuvanje dokumentacije, sa posebnim fokusom na događaj u vezi depoa Višeg suda u Podgorici".

Podgoričke Vijesti objavile su ranje, pozivajući se na saznanja iz policije, da tunel od depoa u zgradi Višeg suda u Podgorici vodi do jednog stana zgrade koja se nalazi naspram suda. Reč je o stanu čiji je vlasnik poznat policiji, a traga se za onima koji su ga iznajmljivali tokom protekla dva meseca.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()