Tunel do Višeg suda kopalo šest osoba!

Obijanje depoa podgoričkog Višeg suda okarakterisano kao najopasniji udar na institucije države i pravosudni sistem

13.09.2023. 18:29
  • Podijeli:
tunel depo facebook dritan abazović-6501a90a05ca9.webp Foto: Facebook@Dritan Abazović

Šest osoba je, kako se sumnja, učestvovalo u kopanju tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, saopšteno je iz Biroa za operativnu koordinaciju organa obavještajno-bezbjednosnog sektora.

Biro navodi da se preduzimaju intenzivne aktivnosti na identifikaciji tih osoba, kao i na pronalasku nalogodavca ovog kriminalnog poduhvata.

Ocijenjeno je da je obijanje depoa podgoričkog Višeg suda najopasniji udar na institucije države i pravosudni sistem.

Riječ je, kako se navodi, o aktivnostima sa visokim nivoom organizacije i profesionalizma, koje su podrazumijevale učešće većeg broja lica različitih profila, te da je pronađeno više tragova koji će biti predmet dalje obrade i vještačenja. Podgoričke "Vijesti" objavile su da je pronađen kombi koji su provalnici koristili, te da su iz depoa ukradeni pištolji.

Iz Biroa su istakli da su nadležni državni organi u kratkom roku preduzeli sve potrebne aktivnosti na utvrđivanju okolnosti i činjenica vezanih za predmetni događaj, kao i identifikaciju i pronalazak lica koja su u tome učestvovali.

Konstatovano je da je lokacija na kojoj se nalazi zgrada u kojoj je smješten Viši sud, i pored viskog stepena mjera fizičko–tehničkog obezbjeđenja zgrade, veoma kompleksna sa aspekta različitih bezbjednosnih rizika.

Na sjednici, kojom je rukovodio ministar pravde Crne Gore i koordinator Biroa Marko Kovač, razmatrana su pitanja bezbjednosti i mjera zaštite objekata i prostorija organa za sprovođenje zakona, sa posebnim fokusom na događaj u vezi depoa Višeg suda u Podgorici.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()