Tači ostaje bez glavnog branioca

Komisija je pozvala Sekretarijat da preduzme sve neophodne korake da Mišetića imenuje za glavnog Tačijevog branioca što je prije izvodljivo

15.02.2024. 12:17
  • Podijeli:
hašim tači, 9 nov 2020 - profimedia-65ba0bf841491.webp Foto: Profimedia

Pretresno vijeće u predmetu "Tači i drugi" odobrilo je povlačenje Gregorija Kehoea sa mjesta glavnog branioca Hašima Tačija.

Odluka će stupiti na snagu kada sekretar imenuje novog glavnog branioca.

Kako se navodi u saopštenju Specijalizovanih vijeća, Tači i Luka Mišetić, trenutno jedan od njegovih kobranilaca, su se složili da će Mišetić naslijediti Kehoea.

Komisija je pozvala Sekretarijat da preduzme sve neophodne korake da Mišetića imenuje za glavnog Tačijevog branioca što je prije izvodljivo.

Komisija je takođe odobrila povlačenje Tačijevog kobranioca Džoa Ridera, dok je sekretaru naloženo da odluči o traženom povlačenju tri pravna saradnika i pet članova tima za podršku.

Sudsko vijeće je razmotrilo zahtjev Kehoea za plaćanje troškova od strane Specijalizovanih vijeća tokom prelaznog perioda, odnosno nakon imenovanja novog branioca.

Komisija je napomenula da sekretar može odlučiti da naloži Kehoeu da nastavi da djeluje ili da pomaže zamjenskom braniocu (na period do 45 dana), ali pošto novi branilac još uvijek nije imenovan i pošto sekretar nije izdao takvo uputstvo Kehoeu, Komisija je zaključila da je zahtjev u ovom trenutku preuranjen i stoga ga je odbacila, prenosi "b92".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()