Srbi u Vukovaru bez prava na ravnopravnu upotrebu svog jezika i pisma

Čeka se reakcija političara

24.09.2022. 09:28
  • Podijeli:
vukovar_una -1-1663962603274.webp Foto: UNA

Građani srpske nacionalnosti u gradu Vukovaru, kako se čini, više neće imati ni teoretsko pravo na ravnopravnu upotrebu svoga jezika i pisma.

Proizlazi to iz objavljenih rezultata o lanjskom popisu stanovništva Hrvatske, prema kojem je u Vukovaru popisano 6.890 Srba, što je manje od 30 posto ukupnog broja stanovnika, odnosno pet posto manje nego prije 10 godina.

Dok se čeka reakcija političkih predstavnika Srba, gradonačelnik Vukovara i desna opozicija tvrde - u Vukovaru nikada nije ni bila trećina Srba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()