Skupština Srbije danas bira novu vladu

Ana Brnabić ostaje predsjednica Vlade, kandidat za ministra vanjskih poslova je Ivica Dačić

25.10.2022. 08:10
  • Podijeli:
Ana Brnabic_Tanjug-1665675277897.webp Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Poslanici Skupštine Srbije danas bi trebali birati novu vladu. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da Ana Brnabić ostaje predsjednica Vlade, kandidat za ministra vanjskih poslova je Ivica Dačić, za ministra odbrane Miloš Vučević i za ministra finansija Siniša Mali.

Oni su i potpredsjednici Vlade Srbije.

Za ministra trgovine predložen je Tomislav Momirović, ministra privrede Rade Basta, ministricu šumarstva, privrede i vodoprivrede Jelena Tanasković, ministricu za zaštitu životne sredine Irena Vujović, ministra saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministra unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Branko Ružić je kandidat za ministra prosvjete, Jelena Begović za ministricu za nauku, Danica Grujičić za ministricu zdravlja, Nikola Selaković za ministra za rad, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić za ministricu za brigu o porodici.

Za ministricu rudarstva i energetike predložena je Dubravka Negre, ministricu pravde Maja Popović, ministra za upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović, ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, dok je za ministricu za evropske integracije predložena Tanja Miščević.

Kandidat za ministra za turizam je Husein Memić, sporta Zoran Gajić, kulture Maja Gojković, za brigu o selu Milan Krkobabić, dok su Novica Tončev i Đorđe Milićević predloženi za ministre bez portfelja.

Sjednica će biti održana u 12.30 časova, najavljeno je iz Skupštine Srbije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()