Situacija na Kosovu* i dalje napeta

Na magistralnom putu Mitrovica - Leposavić, uspostavljeni punktovi za kontrolu vozila

21.12.2022. 17:56
  • Podijeli:
Kosovo_barikade_REUTERS-6395f6ba57515.webp Foto: Reuters

Policija Kosova* je saopćila da su na magistralnom putu Mitrovica - Leposavić, uspostavljeni punktovi za kontrolu vozila kako bi se osigurala cirkulacija i sloboda kretanja za sve bez razlike, kao i spriječile kriminalne aktivnosti i krijumčarenje.

Upravljanje i kontrola sigurnosne situacije u zemlji i dalje je glavni prioritet Policije Kosova* i prema njihovim riječima, ulažu se maksimalni napori kako bi se prevladala napeta situacija na sjeveru Mitrovice već nekoliko dana.

"U cilju ispunjavanja zadataka i zakonskih ovlaštenja, kosovska policija je predvidjela adekvatno operativno planiranje u angažiranju svog osoblja i kapaciteta na najracionalniji način u postizanju zakonskih ciljeva u cijeloj zemlji s ciljem stvaranja boljeg okruženja sigurnog za svi građani bez razlike", navodi se u saopćenju.

Istakli su da su policijski službenici predani održavanju reda i osiguravanju opće sigurnosti u cijeloj zemlji te, ovisno o potrebama, poduzimaju potrebne radnje na terenu kako bi se osiguralo provođenje zakona.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()