Sakupljeno više od 6.000 potpisa za zabranu TikToka u Crnoj Gori: Na potezu je Skupština

Nadležni odbor Skupštine Crne Gore će je, u toku od 20 radnih dana, predočiti u formalnu inicijativu i podnijeti Vladi na mišljenje

19.05.2023. 08:42
  • Podijeli:
tiktok-izvor-tiktok.jpg

Peticija pod nazivom “Zabranimo TikTok u Crnoj Gori” prikupila je više od 6.000 potpisa.

"Ova platforma izuzetno loše utiče na našu djecu i omladinu, jer ogromnom broju ljudi prikazuje neprimjeren sadržaj. Takav isti sadržaj kreiraju i naši najmlađi, u nadi da će postati popularni, što je jedna od pogrešnih vrijednosti koja se na ovoj platformi potencira – popularnost. Djeca bi trebalo da žive dječije živote, da imaju djetinjstvo, da uživaju u svakom danu svog života, a ne da budu “popularni” i da imaju uzore koji ničemu ne mogu da ih nauče", stoji u peticiji.

Ukoliko peticija, u toku od 60 dana, dobije najmanje 6.000 glasova podrške, nadležni odbor Skupštine Crne Gore će je, u toku od 20 radnih dana, predočiti u formalnu inicijativu i podnijeti Vladi na mišljenje, piše CdM.

Region je, podsjećamo, nedavno potresla tragedija koja se desila u Beogradu, kada je učenik sedmog razreda Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” usmrtio 10 osoba.

Nakon toga, pokrenute su razne peticije kako bi se ukinuli određeni programi koji propagiraju nasilni sadržaj, kao i peticije za ukidanje društvene mreže TikTok.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()