Sahrana Berluskonija: Kovčeg stigao u Milansku katedralu, tijelo će biti kremirano

Nakon državne sahrane, kovčeg će biti vraćen u Vilu San Martino, u blizini Milana, tijelo će biti kremirano, a urna položena u porodičnom mauzoleju u okviru vile

14.06.2023. 16:17
  • Podijeli:
Sahrana_Silvio Beruskoni_kovčeg_Foto Reuters-6489c35e752c2.webp Foto: Reuters

Kovčeg sa telom Silvija Berluskonija stigao je ispred Milanske katedrale. Okupljeni su kola u kojem se nalazi tijelo dočekali uz aplauz.

Kovčeg je stigao pola sata nakon što je iznet iz vile bivšeg italijanskog premijera u Arkoru, javila je italijanska agencija ANSA. Na trasi dužine oko 30 kilometara, saobraćaj je bio blokiran.

Tijelo bivšeg italijanskog premijera će biti kremirano, a njegov pepeo će biti položen u porodičnom mauzoleju koji se nalazi u okviru vile u italijanskom gradu Arkore, prenosi Rojters, pozivajući se na izvor blizak porodici.

Nakon državne sahrane, kovčeg sa Berluskonijevim tijelom će biti vraćen u Vilu San Martino, u blizini Milana, a telo će biti kremirano u krematorijumu "Valencijano Panta Rej".

Milićević izaslanik Aleksandra Vučića

Specijalni izaslanik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ministar bez portfelja Đorđe Milićević, u Milanu prisustvuje sahrani bivšeg italijanskog premijera i lidera pokreta "Forca Italija" Silvija Berluskonija. On je položio vijenac ispred katedrale u Milanu.

"Prijateljskom italijanskom narodu, u ime predsjednika Republike Srbije i svih njenih građana, izražavam najdublje saučešće povodom smrti nekadašnjeg predsnednika Vlade i lidera stranke 'Forca Italija'. Silvio Berluskoni će ostati upamćen po smneloj politici zbog koje je dugo dobijao poverenje građana, ali i po svojoj jedinstvenoj harizmi. Pamtićemo ga kao velikog i iskrenog prijatelja Srbije", rekao je ministar Milićević.

Berluskoni je mauzolej prvobitno sagradio za sebe, članove svoje porodice i prijatelje, ali tek je naknadno saznao da je zakonom dozvoljeno da tijela budu sahranjena samo na javnim grobljima. Pepeo, međutim, može da bude položen u mauzoleju.

Berluskoni je preminuo 12. juna u 9.30 sati u bolnici u Milanu u 87. godini.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()