Rama najavio kraj Otvorenog Balkana, Vučić šokiran: Ne mogu da vjerujem da je to rekao

Srbijanski mediji svakako su odmah komentar zatražili od Vučića koji je rekao da nije siguran da je to Rama uopće rekao

05.07.2023. 14:27
  • Podijeli:
profimedia-0781870096 edi rama-649ff53652567.webp Foto: Profimedia

Premijer Albanije Edi Rama kazao je da je Otvoreni Balkan završio svoju misiju, a ta izjava je šokirala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Naime, Rama je za Euronews Albania kazao da je Otvoreni Balkan “završio svoju misiju i da će sada šest zemalja nastaviti svoje napore pod jednim kišobranom koji ih sve okuplja: Evropskom unijom, kroz Berlinski proces koji će svoj sljedeći sastanak imati u oktobru”.

Srbijanski mediji svakako su odmah komentar zatražili od Vučića koji je rekao da nije siguran da je to Rama uopće rekao.

“Nisam siguran da je baš tako rekao, a nadam se da ću uskoro moći da ga vidim. Otvoreni Balkan je autohtona ideja naroda sa Balkana, srpskog, albanskog, makedonskog, ali ga podržava i značajan deo Bošnjaka i ljudi u Crnoj Gori koji nisu Srbi”, rekao je Vučić.

On je rekao da dobro poznaje Ramu i da je gotovo nemoguće da je tako nešto rekao.

“Ja ću uvijek da smatram da će naša ideja, a ne nametnuta spolja, biti bolja kakav god da je sadržaj naših želja. Ovo je izraz naših želja, očekivanja i odnosa, a ne nečeg pod korbačem”, naveo je Vučić.

A, priliku da ga pita imat će uskoro. Rama je naime zakazao balkansku turneju u okviru koje će postiti i Srbiju i BiH.

Pored toga, posjetiti će i Sjevernu Makedoniju, Kosovo i Crnu Goru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()