Račun iz kafića zbunio Hrvata: Da li biste vi platili ovu stavku?

Vrlo brzo počeli su se javljati korisnici koji su imali slično iskustvo, ili su pak smatrali da nije u redu što mu je naplaćena česmovača

07.09.2022. 11:49
  • Podijeli:
Kafa_Pixabay.jpg Foto: Foto: Pixabay

Jedan Hrvat zbunio se kada mu je konobar donio račun u kafiću, ne očekivajući da ću mu biti naplaćena jedna, naizgled sasvim normalna stavka.

Naime, ispostavilo se da je morao platiti čašu česmovače, simbolično, kunu (oko 0,30 KM).

Mladić, koji je ostao u čudu, odlučio je podijeliti fotografiju na Redditu, uz komentar:

"Naplaćivanje vode sa česme. Jeste to već primijetili negdje ili je to novi trend?".

Vrlo brzo počeli su se javljati korisnici koji su imali slično iskustvo, ili su pak smatrali da nije u redu što mu je naplaćena česmovača.

"Podsjeća me na ono kad su mi prijatelji nakon posla išli na pizzu i htjeli cedevitu. Žena ih je pitala da li žele bokal cedevite, oni su ga uzeli i onda je kasnije bokal cedevite bio 200 kuna (oko 52 KM). Ovo je bilo prije krize kada je cedevita bila do 13 kuna (oko 3,40 KM). Pizzu su platili, bokal ne", podijelio je svoje iskustvo jedan od korisnika.

Drugi je ukazao da se na računu ne vidi ništa drugo osim vode, pa je u tom slučaju, u redu što je kafić naplatio uslugu.

"Zaključujem da se ne radi o naplaćivanju čaše vode uz kafu (ili ikakvu konzumaciju). Ako ne popijete vodu odmah pa produžite dalje, nego zauzmete mjesto u objektu za jednim od stolova, vi ga zakidate potencijalno za puno više od jedne kune", naveo je drugi korisnik.

Ipak, nešto kasnije, autor fotografije je naveo da je to veče izašao sa drugovima i da je čaša vode zatražena mnogo kasnije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()