Protiv Modrića i Lovrena podignuta nova optužnica

Riječ je o kriminalnom djelu za koji su obojica već jednom bili optuženi. No te optužnice su nakon podizanja bile odbačene

29.06.2023. 17:36
  • Podijeli:
Luka Modrić_Profimedia-649da4443388a.webp Foto: Profimedia

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je novu optužnicu za davanje lažnog iskaza protiv kapitana hrvatske reprezentacije Luke Modrića te Dejana Lovrena, bivšeg Vatrenog koji se nakon SP-a u Kataru oprostio od nacionalnog tima.

Riječ je o kriminalnom djelu za koji su obojica već jednom bili optuženi.

No te optužnice su nakon podizanja bile odbačene, jer je sud smatrao da su preuranjene. A optužbe glase da su svojevremeno tokom suđenja Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pervanu, zbog izvlačenja 118 miliona kuna iz Dinama, na klupi za svjedoke lagali.

Odnosno, promijenili su iskaze jer su jedno tvrdili u istrazi i ti su iskazi za Mamića bili dosta inkriminirajući.

Pa ipak, na glavnoj raspravi obojica su govorila drugačije od onog što su iskazivali u istrazi, pogotovo Modrić.

On je na suđenju govorio da se onog što je ranije iskazivao - ne sjeća. Razlike u svjedočenjima tokom suđenja Modrić i Lovren nisu ni objasnili.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()