Protesti u Beogradu počeli minutom šutnje za sve žrtve zločina u Gradačcu

Petnaesti protest "Srbija protiv nasilja" počeo je ispred Skupštine Srbije

12.08.2023. 20:25
  • Podijeli:
protesti UNA-645926cb9d4d5.webp Foto: UNA

Petnaesti protest "Srbija protiv nasilja" počeo je ispred Skupštine Srbije, a organizatori su najavili da će se nakon obraćanja govornika ići u šetnju do zgrade Vlade.

Na početku skupa održan je minut šutnje za sve žrtve strašnog zločina u Gradačcu, prenosi Nova.rs.

"Nasilje je kada sistem ne radi za narod", "RTS, Pink i Happy prave divlje društvo" i "Naša borba je za demokratiju", samo su neki od transparenata koje nose okupljeni na protestu.

Jedna od ključnih tema ovog protesta je verbalno i institucionalno nasilje u Bačkoj Palanci gdje građani danima unazad protestuju nakon smrti trinaestogodišnjeg dječaka od strujnog udara iz neosiguranog kabla.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()