Protesti ispred Skupštine Crne Gore: Ne žele Mandića

Dio učesnika zapalio je transparent s likovima Andrije Mandića i srpskog pravnika iz Crne Gore Sava Fatića, koji je 1918. obavljao funkciju predsjednika crnogorske skupštine.

30.10.2023. 20:54
  • Podijeli:
protest podgorica AP PhotoRisto Bozovic via Tanjug-653ffb7ab5142.webp Foto: AP Risto Božović via Tanjug

Ispred zgrade Skupštine Crne Gore večeras su se okupili demonstranti koji su protestovali zbog izbora lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića za predsednika Skupštine.

Kako prenose Vijesti, građane su na proteste pozvale organizacija Foruma slobodnih građana "Luča“ i stranke opozicije.

Predrag Vušurović iz "Luče" rekao je tokom protesta da je Andrija Mandić ''nedostojan'' da obavlja funkciju šefa Skupštine i  da su s njim na bini Jelena Marković  iz Liberalne partije, Nikola Zirojević iz Socijaldemokrata i Oskar Huter iz Demokratske partije socijalista.

"Spiskove imaju, ali popis teško. Za početak - bojkot", rekao je Vušurović.

Jelena Marković je rekla da se nisu stekli uslovi za održavanje popisa, i da zato ''građani imaju pravo da brane državu svim demokratskim sredstvima'', uključujući bojkot.

"Tužilaštvo ne vidi da se pokušava puzajući državni udar. Stvoren je ambijent anticrnogorskog djelovanja. U ovim uslovima nije moguće slobodno izjašnjavanje građana na popisu, niti bi ti rezultati mogli biti vjerodostojni. Jedno od demokratskih sredstava kojim ćemo se braniti je bojkot", poručila je Markovićeva i dodala da je na čelo Skupštine izabran "četnički vojvoda Mandić."

Kako prenose Vijesti, dio učesnika zapalio je transparent s likovima Andrije Mandića i srpskog pravnika iz Crne Gore Sava Fatića, koji je 1918. obavljao funkciju predsjednika crnogorske skupštine.

Na transparentu je, ispod likova Mandića i Fatića, pisalo: ''Savo i Andrija, braća po izdaji''.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()