Protest "Srbija protiv nasilja": Blokiran auto-put kod Mostarske petlje

Protestne šetnje se istovremeno održavaju i u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu

17.06.2023. 19:58
  • Podijeli:
Protest Srbija protiv nasilja_Foto Tanjug_Zoran Žestić-648df10142dfc.webp Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dijela opozicije, nakon protestne šetnje od Narodne skupštine, Ulicom Kneza Miloša, pored zgrade Vlade Srbije, stigli su do Mostarske petlje gdje su blokirali auto-put.

Saobraćajnica je blokirana u oba pravca, a saobraćaj ne funkcioniše ni u Ulici Kneza Miloša.

Skup je počeo ispred Doma Narodne skupštine gdje su još jednom pročitani zahtjevi protesta, među kojima su ukidanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi, zabrana rijaliti programa i štampanih medija koji promovišu nasilje, kao i smjene ministra unutrašnjih poslova i šefa BIA.

Protestne šetnje se istovremeno održavaju i u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

U Nišu su učesnici protesta stigli ispred zgrade Palate pravde gdje su blokirali saobraćaj i nakon, kratkog zadržavanja, nastavili šetnju ka Gradskoj upravi.

U Novom Sadu je planirana blokada puta u najprometnijoj Partizanskoj ulici, koja izlazi na autoput, dok su u Kragujevcu učesnici okupljeni u Velikom parku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()