Pronađeno tijelo trećeg člana posade mađarskog helikoptera

Vojni helikopter Mađarske srušio se juče u kanjonu Čikole, u blizini Nacionalnog parka Krka

22.06.2023. 16:14
  • Podijeli:
pad helikoptera hrvoje jelavic pixsell-6492e3412cd29.webp Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

Pronađeno je tijelo trećeg člana posade mađarskog helikoptera koji se srušio kod Drniša, objavilo je Ministarstvo odbrane Hrvatske.

Vojni helikopter Mađarske srušio se juče u kanjonu Čikole, u blizini Nacionalnog parka Krka.

Dva tijela članove posade pronađena su juče, a tijelo trećeg člana danas u popodnevnim časovima.

Sve službe su i danas na mjestu pada helikoptera, a o uzrocima nesreće se još ne može govoriti.

Hrvatski mediji prenose da će istraga, koja je u toku, pokazati kako se dogodila nesreća, a provodiće se u skladu s NATO standardima. Hrvatskim istražiocima će se priključiti i mađarski.

Mađarski helikopter "Grifon" bio je u Međunarodnom centru za obuku specijalnih vazdušnih snaga u kasarni u Zemuniku, a srušio se juče oko podneva u blizini Drniša prilikom povratka sa zadatka na matični aerodrom./

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()