Požar na otoku Hvaru, stradala jedna osoba

Gori gusta borova šuma

07.08.2022. 16:13
  • Podijeli:
hvar-pozar-ivo-cagalj-pixsell.jpg

Velik požar buknuo je na otoku Hvaru. 

Gori gusta borova šuma između naselja Dol i Vrbanj, a jedna je osoba izgubila život.

Prema neslužbenim informacijama radi se o muškarcu koji je pokušao spasiti svoju imovinu i nažalost došlo je do tragedije, javlja HRT.

“U požaru je poginula jedna osoba”,  potvrdio je hrvatski premijer Andrej Plenković odgovarajući na novinarska pitanja u Sinju.

Iako nema službenih informacija o ugroženim objektima, prema snimkama se čini da vatra gori blizu kuća. Požar gase sve raspoložive snage s otoka, a pomažu im i kanaderi.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()