Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić ušla u deveti dan

Istraga je proširena i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu potjernicu

03.04.2024. 08:06
  • Podijeli:
Interpol danka poternica screenshot Interpol-660aec7682598.webp Foto: Screenshot Interpol

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom polju kod Bora, ušla je u deveti dan.

Policija nastavlja operativan intenzivan rad. Provjeravaju se sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom djevojčice. Policijske patrole i dalje su u Banjskom polju, a policija i dalje pretražuje teren.

U prethodnih sedam dana, specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, kao i divlju deponiju na starom banjskom putu, a pretražuju se i kuće onih ljudi koji tu ne žive.

Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena, izjavila je Bojana Otović Pjanović iz MUP-a.

Ona je juče saopštila da je potraga za dvogodišnjkom Dankom Ilić neprestana i da se provjeravaju sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa njenim nestankom.

Istraga je proširena i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu potjernicu.

Bečka policija saopštila je da je u toku istraga da li je djevojčica, koja je u subotu uvečer viđena na tramvajskoj stanici u Beču zaista nestala Danka Ilić iz Bora.

Policija je to rekla za Tanjug, na pitanje kako napreduje istraga i dodala da je u stalnom kontaktu sa srbijanskim vlastima.

“Državljanin Srbije koji živi u Beču vidio je, prema sopstvenim izjavama, dvogodišnju djevojčicu nestalu u Srbiji na tramvajskoj stanici u centru Beča 30. marta 2024. oko 20 časova. Sa djetetom su bile dvije žene. Kontaktirao je srbijanske vlasti. Kontaktirali su bečku policiju. Svjedok je ispitan i obezbjeđen je snimak koji je čovjek napravio o svom zapažanju. Tačne okolnosti, posebno da li se zaista radi o nestaloj djevojci, predmet su istrage koja je u toku“, navela je policija.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora.

Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem „Pronađi me“.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()